Gevelreiniging

Ondergrond, steensoort en aard van vervuiling bepalen de reinigingstechniek. Naast diverse soorten straaltechniek is met de huidige hogedruk-methoden en alleen zeer heet schoon water een hoog reinigingsrendement te verkrijgen.

Enkele mogelijkheden zijn:

  • Graffitiverwijdering
  • Hogedrukreiniging
  • Stralen

Het aanbrengen van een impregneerlaar (waterafstotend) na reiniging houdt de gevel droog en voorkomt het blijvend aantasten door atmosferische vervuiling en zure regen. Graffiti laat zich van gecoate gevels eenvoudig en voordelig verwijderen. Conform afspraak is uw gevel binnen 24 uur weer graffitivrij!

Niet alleen voor gevelreiniging met gespecialiseerd materieel maar ook het voor het reguliere schoonmaakonderhoud aan gebouwen bent u bij ons aan het juiste adres.

Bijvoorbeeld

  • Reiniging trespa
  • Houtwerk: daklijsten, boeiboorden, kozijnen
  • Kunststof kozijnen
  • Dakgoten legen
  • Etc.

Graffitiverwijdering

Helaas is tegenwoordig graffitti niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Scholen, bushokjes, geluidsschermen en gebouwen worden regelmatig besmeurd met graffititeksten en tekeningen.

Schoonmaakbedrijf Hendriksen in Deventer en Zutphen heeft de oplossing voor deze graffiti terreur! Wij hebben de kennis en het materiaal om deze graffiti perfect te verwijderen.

Samen met u zorgt Schoonmaak Hendriksen voor schone, graffiti vrije bezittingen.

Hogedrukreiniging

Voor het goed reinigen van vloeren, galerijen, balkons gevels en allerhande andere ondergronden is het al snel noodzakelijk om een hogedrukreiniger in te zetten.

Met onze krachtige hogedrukreiniger werkend op warm water kunnen onze getrainde medewerkers al uw oppervlakken weer perfect reinigen. Zo zorgt Schoonmaakbedrijf Hendriksen uit Zutphen voor een prachtig schoon en representatief pand.

Soft-stralen

Soft-stralen is waarschijnlijk de meest effectieve manier van gevelreinigen. Met soft-stralen wordt de gevel niet alleen opgefrist maar krijgt deze zijn oorspronkelijke kleur en uitstraling weer terug. Helaas is soft-stralen niet altijd mogelijk. Dit omdat stralen in sommige gevallen te veel schade toebrengt aan de stenen en het voegwerk.

Schoonmaakbedrijf Hendriksen is de specialist op het gebied van gevelreiniging in Zutphen en omstreken. Neemt u gerust contact met ons op en laat u kosteloos informeren.

Hoe werkt stralen?
Bij stralen wordt er een straal van een bepaald materiaal met lage druk tegen uw gevel gespoten. Dit materiaal verwijdert vrijwel alle vormen van vervuiling. Vroeger was het gebruikte materiaal vooral zand, tegenwoordig wordt hier water aan toegevoegd om stofvorming te voorkomen. Ook worden andere materialen zoals gemalen marmer (Olivine) ingezet om de beschadiging aan de gevel te voorkomen.

Gevels stralen

Het reinigen van gevelsteen wordt het meeste uitgevoerd door middel van stralen. Stralen zorgt (ook bij de lastige gele steen) voor een mooi, glad en gelijkmatig resultaat. Stralen maakt het ook mogelijk bij de steeds strengere regels voor chemicaliën om volledig ecologisch (zand, lucht en water) reinigingswerk uit te voeren. De gedachte is nog wel is dat het stralen van gevels en monumenten onherroepelijk schade aan de steen en het voegwerk betekend.
Ook al zijn hier gevallen van bekend, het is goed mogelijk om zonder beschadiging!! gevels en monumenten te reinigen. Het is belangrijk dat u een straalsysteem heeft dat bij een lage druk een mooie egale straal heeft. Hoe dan ook vereist dit type straalwerk altijd alertheid.

Stralen van gevels met olivinezand

Veel woonhuizen worden gestraald met Olivinezand. Olivinezand is een zandkorrel in verschillende korrelgroottes leverbaar die kapot slaat wanneer dit de gevel raakt. Bij het kapot slaan komt er kinetische energie vrij die uiteindelijk voor het reinigende effect zorgt. Het kapot slaan van de korrel heeft als voordeel dat de inslag aanzienlijk minder is. Het reinigen van gevels dient altijd met watertoevoeging uitgevoerd te worden. De zandkorrel moet dan eerst door een waterfilm heen wat ook de inslag verminderd zonder daarbij het reinigende werk teniet te doen. Met Olivinezand is het goed mogelijk om gevelsteen te reinigen zonder daarbij de structuur van de steen of de beschermende toplaag te beschadigen. Het voegwerk reinigen is ook goed mogelijk mits deze niet zeer zacht en poreus is. In dat geval moet het voegwerk ook vervangen worden.

Stralen van gevels en monumenten met calciumcarbonaat en andere zachte straalmiddelen

Calcium Carbonaat ook wel kalkpoeder genoemd is een zeer zacht straalmiddel. Wanneer de korrel zachter is als de oppervlakte is de kans van het beschadigen van de oppervlakte aanzienlijk minder. Dit heeft als voordeel dat het hiermee mogelijk is om gevelsteen en kwetsbare monumenten zonder beschadiging te reinigen. Ook biedt dit de mogelijkheid om bij oude gebouwen de organische vervuiling te reinigen zonder daarbij de patinalaag (de donkere laag die vaak het oude karakter aan een gebouw geeft) te verwijderen. Ten allen tijde worden deze straalmiddelen met een watertoevoeging gebruikt.

Offerte aanvragen